Over ons

Welkom op onze site.

Wij zijn Ton Peters en Chantel ten Hoonte.

Wij trekken de wereld rond in onze zelfgebouwde campers. Op dit moment trekken we door Noord Amerika.
Helaas is onze site enige tijd geleden gehacked, waardoor we veel van onze reisverslagen op nieuw moeten uploaden. Hier zijn we momenteel tijdens onze reis druk mee bezig.

Chantel ten Hoonte.  Geboren op 04-03-1958 in Maastricht. Dochter van een beroepsmilitair  welke om de 4 jaar een nieuwe standplaats kreeg waardoor Chantel al vroeg gewend was aan het zich regelmatig verplaatsen. Vanaf 1975 tot haar prepensioen werkzaam geweest in de gezondheidszorg als begeleidster van mensen met een verstandelijke beperking en groot verzamelaarster van glas, schoenen en reisboeken en souvenirs
In 1976 heb ik Ton leren kennen en vanaf 1978 gaan we samen door het leven.

Ton Peters. Geboren 22-11-1954 in Boxmeer. Zoon van een “trucker” en het kilometers vreten dus van geen vreemde. Vanaf 1972 tot aan pensioen ook werkzaam in de gezondheidszorg met daarnaast nog vele nevenactiviteiten zoals: Vuurwerkverkoper, lederhandelaar, bezitter van “gezondheidsapotheek” met de lekkerste braadworsten, hamburgers en saté van Limburg en detailhandelaar in koloniale meubelen.

Vanaf  het begin hadden we als uitdaging om zo vaak en zo lang mogelijk op vakantie te gaan. Al snel kwamen we erachter dat we geen mensen waren om lang op een plaats te vertoeven want dan sloeg de verveling toe. Toen werden het campingvluchten en huurden we een auto waarmee we rondtrokken en in de tent of in een pensionnetje sliepen.

In 1990 werd de eerste camper gebouwd  en al snel hadden we bijna heel Europa bereist.
In 1997 hebben we met de camper een rondreis van 3 maanden gemaakt door Turkije en in 1998 van twee maanden in Marokko.
Het echte reisvirus sloeg toe en in 2000 hebben we weer een nieuwe camper gebouwd, “Dancing Queen” genaamd, waarmee we een half jaar door de landen rond de Middellandse zee hebben gereisd.
In 2005 hebben we 7 maanden door Iran, Pakistan, India en Nepal getrokken.
De camper was tot “Dancing Queen” gedoopt door Pakistaanse truckers in de woestijn vanwege de dansende eigenschappen van de camper (wat niet gezegd kan worden van de inzittenden).

Omdat het reisvirus chronisch en ongeneeslijk bleek te zijn we in 2009 met de bouw van “Dancing King” gestart; een MB 1017 4×4  waarmee we in oktober 2010 naar Afrika zijn vertrokken. In maart 2014 waren we na een rondje van 100.000 km voorlopig klaar met Afrika en in Augustus 2014 is “de Dancing King” naar Zuid Amerika verscheept. Inmiddels hebben we heel Zuid en Noord Amerika bereist. In 2020 was door COVID de grens naar de VS gesloten. Na een jaar wachten hebben we de Dancing King vanuit Mexico terug verscheept naar Nederland. In 2022 hebben we weer een andere camper; de Gipsy Queen naar Canada verscheept om Canada en de VS als nog te bereizen. Hier zijn we momenteel (juni 2023) nog mee bezig.