Over ons

Welkom op onze site.
Wij zijn Ton en Chantel Peters, en wij trekken de wereld rond in onze zelfgebouwde campers. Op dit moment trekken we door de USA.
Helaas is onze site enige tijd geleden gehacked, waardoor we veel onze reisverslagen op nieuw moeten uploaden. Kom later terug om meer te lezen!

Bon Voyage!


Chantel ten Hoonte, geboren 04-03-1958 in Maastricht. Dochter van een beroepsmilitair  welke om de 4 jaar een nieuwe standplaats kreeg waardoor Chantel al vroeg gewend was aan het zich regelmatig verplaatsen. Vanaf 1975 werkzaam in de gezondheidszorg als begeleidster van verstandelijk gehandicapten en groot verzamelaarster van glas, schoenen en reisboeken.
In 1976 leerden we elkaar kennen en vanaf 1978 gaan we samen door het leven.

Ton Peters, geboren 22-11-1954 in Boxmeer. Zoon van een “trucker” en het kilometers vreten dus van geen vreemde. Vanaf 1972 ook werkzaam in de gezondheidszorg met daarnaast nog vele nevenactiviteiten zoals: Vuurwerkverkoper, lederhandelaar, bezitter van “gezondheidsapotheek” met de lekkerste braadworsten, hamburgers en saté van Limburg en detailhandelaar in koloniale meubelen.

Vanaf  het begin hadden we als uitdaging om zo vaak en zo lang mogelijk op vakantie te gaan. Al snel kwamen we erachter dat we geen mensen waren om lang op een plaats te vertoeven want dan sloeg de verveling toe. Toen werden het campingvluchten en huurden we een auto waarmee we rondtrokken en in de tent of in een pensionnetje sliepen.

In 1990 werd de eerste camper gebouwd  en al snel hadden we bijna heel Europa bereist.
In 1997 hebben we met de camper een rondreis van 3 maanden gemaakt door Turkije en in 1998 van twee maanden in Marokko.
Het echte reisvirus sloeg toe en in 2000 hebben we weer een nieuwe camper gebouwd, “Dancing Queen” genaamd, waarmee we een half jaar door de landen rond de Middellandse zee hebben gereisd.
In 2005 hebben we 7 maanden door Iran, Pakistan, India en Nepal getrokken.
De camper is tot “Dancing Queen”gedoopt door Pakistaanse truckers in de woestijn vanwege de dansende eigenschappen van de camper (wat niet gezegd kan worden van de inzittenden).

Omdat het reisvirus chronisch en ongeneeslijk is zijn we in 2009 met de bouw van “Dancing King” gestart; een MB 1017 4×4  waarmee we in oktober 2010 naar Afrika zijn vertrokken. In maart 2014 waren we na een rondje van 100.000 km voorlopig klaar met Afrika en in Augustus 2014 is “de King” naar Zuid Amerika verscheept. De bedoeling is om van Zuid Amerika kris kras door alle landen naar Alaska te rijden.

We hopen dat jullie ons ook op deze reis blijven volgen!