Wie zijn wij > Reisverslagen > 2005 - 2006 > India, Goa

India, Goa

Aan de grens van Nepal nog wat problemen gehad. We bleken bij binnenkomst in Nepal een uitreisstempel gekregen te hebben op het carnet de passage. Ze wilden dat we 1000 km terug reden om het goede stempel te halen. Niet dus. Na veel praten van Ton kwam er een inspecteur bij en kregen we toch een uitreisstempel. De weg naar Varanasi was prima, Ton dacht al door te kunnen rijden naar Sri Lanka. Dit enthousiasme was snel verdwenen toen we van Varanasi naar Kajuharo reden.Dit was een Pakistan weg, verschrikkelijk om te rijden. Kuilen van meer als een halve meter diep. Hier moesten we doorheen balanceren met onze Dancing Queen. Het viel weer niet mee en we moesten ook nog roadtax betalen om over deze gatenkaas te mogen rijden. Onderweg is de dieselleiding gebroken, deze hebben we 2x moeten laten repareren.

In Varanasi hebben we een boottocht samen met Germaine en Wim gemaakt op de Ganges bij zonsopkomst. Erg indrukwekkend al die badende mensen met hun rituelen. De Ganges is wel erg vervuild! De een staat zich te wassen en zijn tanden te poetsen, de andere drinkt het water, weer een ander staat zijn was te doen, en er wordt zelfs in gepoept! In Varanasi hebben we afscheid genomen van Germaine en Wim, zij vlogen naar Dehli om daar nog een paar dagen te zijn en wij reden door naar de erotische tempels in Khajuharo.We hebben een hele leuke en gezellige tijd met zijn vieren gehad.

De weg naar Khajuharo was verschrikkelijk slecht. We hebben 2 dagen gedaan over 400 kilometer. Door al dat geschud en gedans van de Queen is tot 2x toe de dieselleiding doorgescheurd. In de garages was er geen dieselleiding voorradig. Met tape is de lekkage gerepareerd.

In Khajuharo hebben we ook weer Jupp en Doro getroffen. Dit weerzien 's avonds met een biertje en een barbecue. beklonken. We hebben de erotische tempels bezocht. Zeer indrukwekkend als je je bedenkt dat deze tempel meer dan 1000 jaar oud zijn. De tempels zijn geheel versierd met erotische afbeeldingen. Het was een vroege vorm van seksuele voorlichting in een tijd dat de meeste mensen nog niet konden lezen en schrijven. De Kama Sutra vindt hier zijn oorsprong.

In Agra hebben we het fort en natuurlijk de Taj Mahal bekeken. De Taj Mahal hebben we 2x bezocht, 1x aan de achterkant tijdens de zonsondergang en de volgende ochtend aan de voorkant bij zonsopkomst. Het is werkelijk een prachtig gebouw en het staat in een hele mooie tuin.  Of het nodig is om 's morgens om 6.00 uur daar al te moeten zijn vragen we ons toch af.

Vanuit Agra zijn we naar Jaipur gegaan. Hier het fort in Amber, het water palace , het city palace en natuurlijk het paleis der winden bezocht. Vanaf het tijgerfort hoog boven Jaipur de zonsondergang bekeken op een terras met een biertje, wat wil je nog meer. De nodige inkopen gedaan i.v.m. Sinterklaas en kleren laten maken.

De mensen zijn hier gruwelijk opdringerig, iedereen wil aan ons verdienen. We begrijpen het wel, het is hier een dagelijks gevecht voor de mensen om geld te verdienen, maar het is niet altijd leuk. Het minimumloon hier is nog geen euro per dag! Ondertussen  parkeren we alleen nog maar bij dure hotels en eten daar ook, wat perfect is, maar wel duur. Het geld vliegt hier met bakken de deur uit, want ook de entrees zijn niet mis. Dit geeft wel een rot gevoel, gezien de armoede buiten de poorten van de hotels. De armoede hier in India grijpt ons behoorlijk aan, wat hebben wij het goed in Nederland. We zouden wel iedereen willen helpen maar dat is onmogelijk.

Ook bij de hotels slaap je niet altijd rustig, het is hier namelijk trouwseizoen, overal in de tuinen bij de hotels staan grote tenten. In Varanasi zijn we op een bruiloft geweest van 2000 man, welke duurde tot 5 uur in de ochtend. 2000 mensen en geen sanitaire voorzieningen, kun je je dat voorstellen? Iedereen gaat dus net buiten de tent in de tuin staan of zitten te plassen en indien nodig ook te poepen! In Elora was een of andere bijeenkomst met een 200.000 mensen zonder sanitaire voorzieningen, iedere vrije plek werd gebruikt om hun behoefte te doen. Terwijl we daar liepen kwam er beurtelings een heerlijke etensgeur langs de neus en dan weer een toiletlucht. Complete poepvelden waren er! Tussendoor werd er gekookt, gegeten en gewassen. Dit is voor ons onvoorstelbaar maar hier heel gewoon.

Even iets leuks: in Jaipur vragen een paar jongens aan Ton hoe hij aan zo’n dikke buik komt? Na ze verteld te hebben dat dit komt van het bier drinken, vragen ze:” komt dat dan niet via de plasser eruit”?

Vanuit Jaipur naar Elora caves gegaan, een stuk van 1000 km. De weg was weer erg slecht op sommige stukken.
's Morgens een keer een slappe band, het ventiel bleek lek te zijn. Dit wilden we laten maken bij een bandenplakhut, die bij de benzinepomp was waar we hadden overnacht. Uit gelegd wel 10x  dat er geen binnenband in zat,  met 10 man erbij gaven ze aan dat ze het wel konden repareren. Toen ze eindelijk de band van de velg hadden schrokken ze zich kapot ,er zat geen binnenband in. Nog nooit van tubeless gehoord! Wel de buitenband dusdanig vermallemoerd dat hij nu alleen nog maar kan worden gebruikt met een binnenband erin.

Onderweg hebben we problemen met de stuurbekrachtiging gekregen. In 4 garages geweest maar niemand heeft er verstand van en kan het repareren. In Elora heeft Ton zelf nog wat eraan gesleuteld. We kunnen nog wel rijden maar het stuurt erg zwaar. Misschien een klusje voor Frans als hij komt???

Op weg naar Elora hebben we 4 uur in een file gestaan op een bergpas van 950 meter hoog. Er was een ongeluk gebeurd, nadat het al donker was konden we weer rijden. Dat valt hier niet mee om in het donker te rijden met onverlichte fietsen en ossenkarren op straat.

In Elora hele mooie grottempels gezien, leek wel wat op Petra in Jordanië. En daar kwamen de dag voor we wilden vertrekken Jupp en Doro aan. We zijn een dag langer gebleven en  toen met zijn vieren verder gereden naar Goa. Op dit moment zijn we in Goa, op Agonda-beach. Er staan hier meerdere campers en het is hier prachtig.We staan onder de palmen en gelijk aan het strand. Het is de bedoeling dat we hier tot half januari blijven.

28 december komen Frans, Riette en Meis, we gaan ze van de trein halen in Margao. Ze blijven dan tot 8 januari, dan vliegen ze terug naar Bombay. We verheugen ons erg op hun bezoek.

We willen iedereen vanuit India gezellige kerstdagen toewensen en een te gek 2006.

 

  
Powered by CMSimple