Wie zijn wij > Reisverslagen > 2000 > JordaniŽ

JordaniŽ

Nadat we tickets voor de veerboot hadden gekocht mochten we het haventerrein op om alle grenszaken te regelen.

Daarna was het wachten tot we op de veerboot konden. Het was anderhalf uur varen van Nuweiba naar Akaba.

Aan de Jordaanse kant was alles zo geregeld en konden we een snel plekje voor de nacht gaan zoeken.Een oudere Italiaanse man reed metzijn camper met ons mee.We hebben hem te eten uitgenodigd en hij heeft samen met ons op een parkeerplaats aan zee overnacht.

Via de Dessert Highway zijn we richting Amman gereden.Deze Highway loopt boven over een gebergte dus het was voor onze campers een hele klim om boven te komen omdat het erg steil omhoog ging. Tijdensde lunchstop hoorde we een paar knallen en Joep kwam bibberend bij de campers aanlopen. Hij bleek zijn bek kapot te hebben en een flinke wond op zijn bil. Aangezien we niets gezien hadden weten we niet of Joep is aangeschoten of door een auto is aangereden. Frans, Ton en RiŽtte hebben de wond gehecht.

Via de Kerak waar een prachtig kruisvaarderskasteel ligt naar de dode zee gereden. Onder weg bier kunnen kopen en het nodige ingeslagen. Aan de dode zee overnacht en een heerlijk Jordaans biertje genuttigd.

In Amman naar de Iraanse ambassade gegaan om visums aan te vragen. We konden na 2 weken terug komen en dan zouden we horen of we al dan niet het visum krijgen. In Amman een supermarkt ( Town-Town) gevonden waar we op varkensvlees na alles konden kopen. Hier flink ingeslagen. Het centrum van Amman bekeken. Er is hier een erg mooi amfitheater. Gewinkeld en mooi Hebron glaswerk gekocht.

Weer naar de dode zee afgedaald. Deze ligt 400 meter onder zeeniveau. In de dode zee gedobberd. Dit is een heel aparte ervaring. Je kunt er eigenlijk alleen op je rugdrijven vanwege het hoge zoutgehalte.

Terug naar Akaba gereden. Onderweg hadden we een diesellekkage.De houder van onze dieselfilter was afgebroken. Frans heeft het kunnen repareren door er draad in te tappen en met een bout weer vastgezet. In Akaba rond gekeken, boodschappen gedaan eneen prachtige parkeerplaats aan zee gevonden.Hier hebben we 4 dagen gezwommen en gesnorkeld.

Na deze welverdiende rust weer op pad. In Wadi Rum een jeep met chauffeur gehuurd en door de woestijn rondgereden.Het was prachtig, qua kleur en vorm. Hier is de film Lawrence of Arabia opgenomen.

3 maart hebben we de moeders van Frans en RiŽtte opgehaald van het vliegveld. Zij reizen een weekje met ons mee.Weer aan de dode zee overnacht en de volgende dag weer even wezen dobberen met zijn allen.

In Petra ďde verborgen stadĒ bezocht. Hier hebben we 2 dagen onze ogen uitgekeken. Wat is dat mooi!!!Tempels en andere gebouwen zijn uit de rotsen gehouwen wat door de verschillende lageneenkleuren pracht van het gesteente geeft. Het is niet te beschrijven, dit moet je zelf gezien hebben.

Via de Kings Highway verder gereden. Deze Highway gaat steeds over bergen en dalen. Telkens kom je weer in een Wadi.Een kruisvaarderkasteel bezocht. Het is erg indrukwekkend wat ze in die tijd allemaal gebouwd hebben.

De Highway eindigt in Mabada. Dit is een plaats met veel kerken en overblijfselen van het christelijke en joodse geloof.Op Mount Nebo geweest. Dit is een bedevaartsoord.Moses zou hier het beloofde land hebben aanschouwd vlak voor hij stierf.

We zijn een woestijntocht gaan maken langs een aantal kastelen. In Jerash hebben we een Romeinse ruinestad bezocht.De laatste nacht in JordaniŽ hebben we aan de grens met SyriŽ doorgebracht.

JordaniŽ hebben we als een erg mooi, divers, gastvrij en gemakkelijk te bereizen land ervaren.

  
Powered by CMSimple