Wie zijn wij > Reisverslagen > 2000 > Bulgarije en RoemeniŽ

Bulgarije en RoemeniŽ

De grensovergang van Turkije naar Bulgarije was erg klein. Alles was snel geregeld. Volgens de Turkse beambte heerste er polio in Bulgarije en moest Meis wat druppeltjes nemen om haar daar tegen te beschermen.

In de eerste stadCarevo na de grens aan de haven geparkeerd om te overnachten. We kregen bezoek van de plaatselijke politie die na een praatjeen een kopje koffie geen bezwaar had dat we aan de haven overnachten.

Langs de Zwarte zee kust naar RoemeniŽ gereden. Wat ons op viel was dat er veel meer mensen op straat waren dan vorige malen; het leefde meer. De grens met RoemeniŽ was een fluitje van een cent. We hadden geen visum meer nodig.

In Euforie-Nord een plekje gevonden. Hier stond al een Duitse camper. Wat gewinkeld. Het viel ons op dat er ondertussenvan alles te koop is maar ook dat alles erg duur is geworden. Ons te goed gedaan aan de heerlijke Roemeense wijn; Mufatlar.

Via Constanza naar Galati waar wemet de pont de Donau over moesten. Tijdens het wachten viel Joep in het water en Meis viel met haar gezicht op een steen. In Husi bij Costel op bezoek. Dit is een oude kennis van ons.Deze bleekhertrouwd te zijn met Anna die jaren jonger is als hij en bovendien 2 maanden zwanger. Na een avondje bij praten onder het genot van een eigen gemaakt wijntje zijn we weer vertrokken.

We hebben de kindertehuizen in Husi en Hirlau bezocht. Hier hebben RiŽtte en Chantel in 1991 / 1992†drie maanden gewerkt. Het zag er allemaal netjes uit en de kinderen liepen er goed gevoed en gekleed bij.

In Iasi hebben we heerlijk uitgegeten en volop gewinkeld. Het was leuk om er rond te kijken. In Tirgu Neamt hebben we bij het klooster overnachten dit ook bezocht. 's Avonds kwam er een pope langs die een wijntje met ons heeft gedronken.

De wegen waren slecht en ook het weer niet al te best. Net buiten Cluj Napoca bij Cabana Leghia overnacht.

We hebben heerlijk gegeten en gedronken in het restaurant.

Via Hongarije naar Oostenrijk. In Wenen naar paleis SchŲnbrun geweest. Het was koud, het regende en het waaide flink. Een wandeling door de tuinen hebben we†i.v.m. het slechte weer niet gemaakt.

Na 2 overnachtingen in Duitsland hebben we de vakantie afgesloten in Ottersum. Bij de Old Inn heerlijk op het terras gegetenmet een lekker Belgisch biertje erbij. Thuis op de Kleineweg bleek ons huis te zijn versierd en werden we ontvangen door alle buren die al hadden vernomen dat we onderweg waren. Zo gaat dat in een klein dorp!

  
Powered by CMSimple